Beneficiile bicicletei eliptice

bicicleta statica insportline

Daca doresti sa faci miscare, dar timpul nu-ti permite sa mergi la sala acesta nu este un motiv pentru a rata sedintele de activitate fizica, mai ales daca iti doresti sa fii mandra detinatoare a unui corp tonifiat. O metoda eficienta atunci cand nu poti merge la sala este bicicleta eliptica.

Ce spun specialistii?

Specialistii recomanda crca 30-40 de minute de activitate fizica zilnica, fie ca alergi, mergi pe jos in ritm alert sau folosesti aparatura de la sala de fitness. Un aparat precum bicicleta eliptica profesionala este genul de aparat ce iti ofera un tip de activitate ce intra in categoria antrenamentelor cardio, asa ca, daca vrei sa si slabesti, nu trebuie sa ratezi un astfel de aparat. In plus, pe langa alte tipuri de aparate de fitness, bicicleta eliptica ca pret este un aparat destul de accesibil din punct de vedere financiar, astfel incat nu veti face un efort financiar masiv.

Bicicleta eliptica beneficii

  • Nu solicita articulatiile – Bicicleta eliptica permite corpului sa simuleze miscarea de alergare fara a provoca un impact intens asupra articulatiilor, asa cum provoaca banda de alergat.
  • Combinarea antrenamentelor –Majoritatea aparatelor eliptice sunt acum echipate cu manere mobile care va permit sa lucrati simultan atat partea superioara cat si partea inferioara a corpului.
  • Mersul înapoi – Majoritatea bicicletelor eliptice va permit sa mergeti în sens opus, activand diferite grupe de muschi si punand accentul mai mult pe quadriceps. Bicicleta poate fi reglata si în mijlocul antrenamentui.
  • Perceperea diminuata a efortului –Studiile arata ca utilizatorii de bicicleta eliptica magnetica depun mai mult efort decat au impresia, în momentul în care utilizeaza bicicleta eliptica. Subiectii acestui studiu au fost rugati sa-si evalueze efortul depus cu bicileta eliptica si majoritatea studiilor arata ca oamenii îsi subestimeaza rezultatele, pe baza ritmului cardiac. Prin urmare, bicicleta eliptica poate arde aceeasi cantitate de calorii cu mai putin efort.

Avantaje bicicleta eliptica

bicicleta-eliptica-insportline-Tonifica partea inferioara a corpului printr-un antrenament cardio foarte bun, iar datorita impactului foarte mic, mai mic decat cel al mersului pe jos, poate fi executat si de aceia care au probleme cu genunchii. Sunt foarte multi oameni care considera atat de bun antrenamentul pe o bicicleta eliptica încat nu mai simt nevoia sa lucreze si la alte aparate. Trebuie sa tinem cont însa, ca nici un echipament nu va oferi un antrenament perfect. Ca orice lucru pe lumea aceasta si bicicleta eliptica are avantaje si dezavantaje. Unul dintre marile avantaje, este ca bicicleta eliptica ofera un antrenament complet de aerobic creand iluzia ca am lucrat mai putin decat am lucra la un antrenament obisnuit. În plus daca folosim polii de sus vom lucra si partea superioara a corpului.Oferind un bun antrenament cardio, esential pentru tonifiere, ne va ajuta sa pierdem si in greutate si vom îmbunatatii nivelul de fitness! Asadar, bicicleta eliptica slabeste!

 

Dezavantajele bicicletei eliptice

  • Mai putin dinamica –Daca vei solicita despre bicicleta eliptica pareri afla ca reglajele precum înclinatia si viteza, fie le lipseste ca si optiune, fie optiunea existenta nu este la fel de eficienta.
  • Efect scazut al greutatii corporale –Cu toate ca, impactul redus asupra articulatiilor este benefic, exista si un dezavantaj – lipseste acel efect al greutatii corporale de care beneficiem în timpul alergarilor.
  • Inertia –Utilizand bicicleta eliptica la niveluri scazute de dificultate, îi permite corpului sa se foloseasca de inertia aparatului astfel depunand mai putin efort.

Oricine poate folosi bicicleta eliptica

Deoarece poate fi utilizata pe grade diferite de dificultate, in functie de intensitatea activitatii fizice, acest tip de aparat fitness se adreseaza persoanelor de orice varsta, fiind foarte simplu de utilizat. In plus exista o varianta pentru orice, pe piata fiind disponibile atat biciclete eliptice pentru uz casnic cat si biciclete eliptice pentru hoteluri si cluburi.

Concluzie

Exercitiile realizate pe bicicletele de fitness sunt foarte eficiente, insa este nevoie de timp pentru sa scapi de kilogramele nedorite. Bicicleta eliptica este perfecta pentru un antrenament cardio de tonifiere si pentru persoanele care au probleme cu genunchii sau cu încheieturile. Este indicata pentru pierderea în greutate (atentie la antrenament si la ce alimentatie corelezi cu activitatea fizica).

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *