Cele mai mari tendinte de fitness din 2018

fitness 2018

Tendinte de fitness din 2018

Desi nu exista nici o cale “corecta” de a transpira, nu exista nici o indoiala ca tendintele in fitness pot influenta modul in care oamenii se descurca. Si cu studiul anual al Colegiului de Medicina Sportiva, ne uitam la ceea ce a identificat acesta ca fiind tendintele de fitness de varf ale anului 2018, mai mult de 4.000 de profesionisti din domeniul fitness dandu-si cu parerea referitor la acest aspect. Iata primele 10 tendinte de fitness din 2018, potrivit profesionistilor – si ceea ce trebuie sa stiti despre fiecare.

 

  1. Antrenamentul pe intervale de intensitate (HIIT)

fitness intensivAcesta este un sistem de antrenament usor de implementat, care nu consuma prea mult timp si care iti ofera rezultate vizibile in cel mai scurt timp posibil. O sesiune de antrenament de intensitate ridicata implica efort maxim, intre 20 si 90 de secunde, urmata de o perioada de pauza redusa. Scopul este de a va recupera suficient incat sa puteti reusi din nou miscare alerta in timpul urmatorului interval de lucru. Alegeti doar exercitii pe care stii sa le executi corect inainte de a trece la ceva mai complicat. Folositi un ceas sau cronometru cu care sa iti masori intervalele de timp pentru efort si pauze. Nu uita ca scopul antrenamentului este de a face un efort maxim intr-un timp limitat. Chiar daca esti incepator, nu alege sa lungesti timpul de efort, diminuand intensitatea acestuia, ci scade timpul intervalului de efort, tinand intensitatea la nivel maxim.

  1. Fitness de grup

fitness de grupFitness-ul de grup nu a fost printre primele 20 de tendinte pana in 2017, dar popularitatea lui este in crestere rapida. Acest tip de fitness prsupune un antrenament pentru cinci sau mai multe persoane conduse de un instructor, conceput pentru a fi motivat si eficient pentru persoanele la diferite niveluri de fitness. El poate fi o modalitate excelenta de a incerca un nou antrenament. Exista, de asemenea, un aspect social – clasele pot fi o modalitate amuzanta de a transpira alaturi de prieteni sau de a intalni oameni noi.

 

 

  1. Tehnologie purtatoare

pedometre si cronometreUrmarirea activitatii, ceasurile inteligente si monitoarele pentru ritmul cardiac sunt la fel de populare ca in orice moment – daca va vedeti antrenamentele prin numere, tehnologia purtatoare va poate oferi un feedback interesant despre modul in care va descurcati. Multe astfel de aparate inSPORTline estimeaza pasii dumneavoastra, somnul, timpul de repaus, caloriile arse, etc. Monitorii ritmului cardiac, in special, va pot oferi, informatii obiective despre cat de greu lucrati in timpul unei sesiuni la diverse aparate fitness, ceea ce poate fi util.

 

 

  1. Antrenament cu greutatea corporala

antrenament cu greutatea corpuluiAntrenamentul de greutate corporala este popular datorita confortului sau. Nu exista echipament si spatiu minim necesar, astfel incat exercitiile de greutate corporala sunt excelente pentru antrenamentele oricand, oriunde. Cele mai multe exercitii de acest gen sunt accesibile pentru orice nivel de fitness si sunt adesea usor de modificat. In plus, corpul tau este intr-adevar un instrument de antrenament incredibil de rezistenta. Folosirea greutatii corporale in timpul exercitiilor, inclusiv a flotarilor, a squats, a scandurilor, si multe altele, poate fi o metoda incredibil de provocatoare si eficienta de a-ti lucra muschii.

 

  1. Formarea fortei

formatarea fortei

Antrenamentul fortei este un element extrem de important al oricarei rutine de fitness. Forta de antrenament ajuta la prevenirea declinului masei musculare legate de varsta, va mentine oasele si inima sanatoasa si va ajuta sa preveniti durerea si ranile in viata de zi cu zi. Masa musculara joaca, de asemenea, un rol in mentinerea unui metabolism sanatos.

 

 

  1. Profesionisti cu pregatire profesionala, certificati si cu experienta

antrenor fitnessDesi acest lucru nu pare a fi o tendinta, este una importanta. A existat o crestere a programelor educationale si a programelor de certificare care au fost acreditate prin organizatii legitime. Standardele de certificare difera in functie de organizatie, insa, in general, o certificare inseamna ca un instructor a facut un test standard pentru a demonstra cunostintele despre siguranta in sala de sport, formularul de exercitii si principiile de formare. In general, este important ca profesionistii din domeniul fitness sa-si cunoasca domeniul in care opereaza pentru a se ocupa de clienti intr-un mod care este sigur si eficient.

 

  1. Yoga

accesorii yoga

In timp ce Yoga a aterizat pe lista de tendinte de mai multi ani, ea a urcat inca un loc in 2018. Se crede ca popularitatea consistenta a yoga este refacuta si reinventata in fiecare an – nu exista lipsa de stiluri de unde puteti alege. Este un antrenament excelent pentru imbunatatirea flexibilitatii si echilibrului (care sunt importante pentru o rutina generala de fitness). In functie de stil, poate contribui, de asemenea, la cresterea masei musculare si a rezistentei.

 

 

 

  1. Antrenamente cu un antrenor personal

antrenament cu antrenor

 

Formarea personala sa aflat in primele 10 tendinte de la inceperea acestui sondaj. Antrenamentele alaturi de un antrenor poate ajuta multi oameni sa-si atinga obiectivele intr-un mod sigur si eficient. Desigur, aceasta nu este singura modalitate de a avea o rutina de antrenament eficienta si individualizata – poate fi destul de scumpa, astfel incat chiar daca poate fi de ajutor, este posibil sa nu va permita bugetul.

 

 

 

  1. Programe de fitness pentru persoanele mai in varsta

antrenament greutate corporala

Exista o piata tot mai mare pentru programele de fitness adaptate persoanelor mai in varsta. La urma urmei, miscarea este o modalitate excelenta pentru oameni de a mentine masa osoasa si a muschilor, in plus fata de beneficiile generale pentru sanatate. In 2018, pot exista mai multe clase specifice si programe de fitness concepute pentru pensionari care doresc sa faca din fitness o prioritate.

 

 

  1. Fitness functional

Fitness-ul functional este definit ca folosirea fortei pentru a imbunatati echilibrul, coordonarea, forta si rezistenta pentru a spori capacitatea cuiva de a efectua activitati din rutina zilnica. Ganditi-va la pregatirea functionala ca la formarea pentru viata, fie ca mutati cutiile intr-o casa noua, fie ca ati ajuns sa luati o valiza dintr-un avion. Este vorba de a te simti puternic si capabil in toate momentele din viata ta – nu doar la sala.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *