Lipsa rezultatelor ca urmare a unei diete combinata cu sport

dieta si fitness

Aproximativ 33% din populatie este in prezent obeza sau supraponderala, iar acest numar tinde sa urce.

Mai mult de 60% dintre persoanele care viziteaza salile cu aparate fitness se confrunta cu probleme in cee ace priveste planul lor si mentinerea acestuia mai mult de trei luni.

Pana la sfarsitul anului, pana la 92% din oameni nu au reusit sa-si rezolve problemele privind greutatea cu ajutorul fitness-ului.

Unii ar putea gasi aceste cifre deprimante. Realitatea este ca numerele – in timp ce deranjeaza – sunt un semn ca este nevoie de imbunatatire.

Cartile bune de fitness sau programele de dieta functioneaza pentru ca acestea ofera informatii care s-au dovedit a atinge un anumit scop, indiferent daca acesta este arderea grasimilor, construirea muschilor sau doar imbunatatirea generala a sanatatii.

Daca o dieta si un program de fitness nu functioneaza nu este motivul pentru care oamenii nu reusesc. Multe diete functioneaza. Multe tipuri de exercitii ard calorii. Dar anumite programe sunt eficiente pentru anumite persoane, deoarece fiecare persoana este unica si este capabila sa invete cum sa isi schimbe modul de viata astfel incat sa traiasca sanatos.

Dincolo de calorii, gasirea antrenamentului perfect sau a numarului de seturi sau repetari, defectele reale in transformarea corpului nu apar in muschi sau in celulele adipoase – acestea se intampla doar in capul tau.

Indiferent daca va dati seama sau nu, succesul dumneavoastra este determinat de capacitatea dumneavoastra de a adera la o serie de schimbari comportamentale care va pot face sa experimentati mai usor succesul pe orice tip de program.

dieta si sportCele doua explicatii cele mai frecvente pentru care programele de fitness nu functioneaza sunt:

1) antrenamentul (si / sau dieta) nu a fost bun

2) corpul tau nu da randament. Genetica ta este ingrozitoare. Toata lumea poate sa piarda in greutate si dumneavoastra nu puteti.

Realitatea este ca al doilea motiv – desi este valabil (genetica joaca un rol important) – nu este un motiv pentru lipsa de succes. Oricine se poate schimba si transforma. Pierderea in greutate si modelarea musculaturii nu se limiteaza la genetica.

 

Lista de motive pentru care programele nu functioneaza necesita doua elemente esentiale care o fac completa:

1) Nu ati urmat programul, nu ati respectat si ati facut in mod constant ajustari

2) Programul a fost livrat intr-un mod care nu ti-a oferit nici o optiune decat esecul.

Este cel de-al doile element pe care majoritatea oamenilor il ignora si nici nu-l ia in considerare, motiv pentru care atat de multi sunt frustrati, deoarece este probabil cel mai frecvent motiv pentru lipsa de progres.

Daca nu realizati exercitiile ca o rutina zilnica si nu consumati alimente bune, trecerea la obiceiuri noi poate fi foarte frustranta din punct de vedere psihic. Si daca nu adoptati o abordare corecta, creierul dumneavoastra va poate impiedica, la propriu, sa faceti schimbarile pe care le doriti cu disperare.

 

Nu te baza pe vointa …

Prima regula, cea a vointei face tot posibilul sa nu se bazeze pe ea. Vointa este un lucru real si poate fi motivul pentru care va indreptati spre sala de sport si mancati broccoli in loc sa va culcati pe canapea si sa mancati inghetata, dar este si motivul pentru care atat de multi oameni au dificultati in adaptarea la o rutina sanatoasa.

Si asta deoaree aveti mult mai putin control asupra comportamentului dumneavoastra decat ati crede. Asta pentru ca stresul si anxietatea – emotii care sunt inevitabile – pot distruge chiar si intentia cea mai puternica si va ingreuneaza concentrarea si veti reusi cu greu sa va adaptati la o noua rutina.

Daca ati observat ca nu puteti ajunge la sala de gimnastica in mod consecvent, angajati un antrenor fitness cu care sa lucrati astfel incat sa ajungeti la ceea ce v-ati propus. Daca simtiti ca trebuie sa mergeti mai mult, puteti sa va parcati masina in mod intentionat la 15 minute de munca. Sigur ca este incomod, dar va face treaba, nu?

De prea multe ori, ne bazam prea mult pe convingerea ca realizarea unei schimbari va fi usoara. In schimb, anticipati ca va fi greu, facilitand aderarea la noua dumneavoastra rutina. Dupa un timp, acest stil de viata va deveni obisnuinta.

Cu totii ne dorim sa credem ca ne putem atinge obiectivele de fitness, dar prea adesea “sindromul de falsa speranta” face procesul sa fie mai greu decat trebuie. Trebuie sa stabiliti asteptari realiste despre cine sunteti, ceea ce sunteti capabil sa realizati si doriti ca procesele pe care trebuie sa le creati pentru a va ajuta sa obtineti succesul. Prin urmare, este important sa incepi sa fii increzator, dar si sa fii realist cu ceea ce va fi usor si ceea ce va fi greu.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *