Importanta nutritiei ca rutina zilnica

mancare sanatoasa

Rutina noastra zilnica, pentru a avea un stil de viata sanatos, presupune nu doar efectuarea miscarii ci si o nutritie corespunzatoare. Un antrenament bun si o dieta bine pusa la punct va vor garanta un organsim sanatos, precum si un corp bine definit.

La urma urmei, una dintre regulile fitness-ului este aceea ca trebuie sa va  stabiliti o dieta zilnica, pentru ca exercitiile fitness pe care le faceti sa va ajute sa pierdeti din greutate.

Asadar, iata cateva aspecte de baza care va pot fi de ajutor:

  • evitati apa minerala, sifonul, bomboanele si fast food-ul.
  • zaharul in cantitati prea mari poate fi daunator, deci incercati sa il evitati pe cat de mult posibil, in cantitati prea mari.
  • consumati cat mai multe legume si fructe.
  • asigurati-va ca obtineti suficienta proteina in fiecare zi (carne, pui, peste) – acest lucru va ajuta sa reconstruiti muschii.

 

Modul in care mancati va fi responsabil pentru cel putin 80% din succesul sau esecul dumneavoastra atunci cand doriti sa scapati de cateva kilograme.

Deci, daca faceti un program de antrenament deoarece vreti sa pierdeti in greutate, trebuie sa stiti ca antrenamentul este de doar 10-20% din reusita. Ar fi pacat sa faceti un antrenament luni de zile sau sa mergeti la sala ani de zile si sa nu obtineti rezultatele dorite si asta doar pentru ca nu ati mancat cum trebuie.

Cele mai bune rezultate exista atunci cand ne mentinem o rutina sanatoasa in ceea ce priveste alimentatia noastra. Asadar, iata cateva obiceiuri nutritionale pe care puteti incepe sa le incorporati in rutina zilnica. In foarte scurt timp vei putea observa ca toate aceste obiceiuri au devenit deja o parte naturala a stilului tau de viata sanatos!

Consumul suficient de apa este factorul principal pentru a te simti cat mai bine in fiecare zi! Starea hidratata va ofera energie si face pielea stralucitoare. Chiar si medicul recomanda consumul a minim 2l de lichide pe zi. Si daca lucrati in aer liber si este foarte cald afara, puteti consuma chiar si mai multe lichide. Trucul este sa incepeti sa urmariti aportul de lichide consumat. Poti tine evidenta avand propria ta sticla de apa cu care vei calcul zilnic cata apa bei. In acest fel, vei cunoaste punctul de plecare si vei putea observa in timp cat ai avansat. Sticla de apa nu trebuie sa lipseasca niciodata din geanta ta.

Trebuie sa va concentrati asupra meselor si sa observati care sunt alimentele care va fac sa va simtiti cel mai bun sine si sa limitati astfel ceea ce consumati. Este foarte clar ca alimentele prajite nu sunt sanatoase. Ca exista o scapare din cand in cand nu este un lucru din care sa facem o drama, insa scaparea sa nu fie zilnica. Toate mancarurie prajite sau chipsurile trebuie clar inlocuite. Mancati in schimb felii de castravete, mazare, ardei sau daca doriti gustari crocante, faceti mancaruri ce presupun legume coapte. Este o schimbare de viata si una dintre cele mai bune atunci cand vorbim despre tonus. Incercati acest lucru si va veti simti incredibil. Ori de cate ori va veti simti nevoia de a manca ceva dupa cina, incercati sa va multumiti cu un ceai din ghimbir sau cu lamaie.

In planurile de nutritie cheia pentru a vedea unele rezultate importante este aceea de a consuma alimente verzi. O alimentatie sanatoasa inseamna a consuma alimente neprocesate, cum ar fi proteinele slabe, grasimile sanatoase, fructele proaspete si o multime de verdeturi. Cateodata, insa, puteti face o pauza si va puteti bucura de o gogoasa sau o prajiturica.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *