Exercitii pe care femeile nu trebuie sa le omita din antrenamentul lor

greutati fitness femei

Exercitii recomandate pentru femei

La sala de fitness, femeile evita de multe ori unele dintre exercitiile pe care ar putea sa le faca fie din cauza ca nu stiu care este modalitatea de a le efectua asa cum evita si anumite aparate deoarece nu doresc sa capete o forma prea masculina. Ceea ce este clar este ca mușchii trebuie prelucrati uniform, iar instructorii de fitness au datoria de a invata fiecare participant la sala ce exercitii sa faca si la ce aparate.

            Ridicarea clasica a greutatii de la pamant

– la sala femeile cel mai frecvent indeplinesc tractiuni cu picioare drepte sau tractiuni in stil romanesc. Dar ridicarea clasica de greutati fitness este un exercitiu foarte bun pentru dezvoltarea armonioasa a corpului. Nu ridica bara de pe suport la inceputul exercitiului, ci ridicati greutatea de la podea, folosind curele.

            Roata pentru abdomen

– atat femeile, cat si barbatii evita sa lucreze cu roata din cauza dificultatilor legate de indeplinirea acestui exercitiu. Daca obiectivul este un abdomen plat, atunci acesta este un exercitiu care trebuie inclus neaparat in program. Puteti indeplini exercitiul din start rezemandu-va pe genunchi, aceasta va simplifica sarcina la etapa initiala. Nu va deplasati prea in fata, daca nu sunteti sigura de fortele proprii. Astfel va veti proteja coatele si nasul.

            Apropierea mainilor la crossover

– un exercitiu foarte folositor pentru muschii pectorali! Exercitiul este orientat pe zona decolteului, unde este situata partea superioara a muschilor pectorali. Femeile cu sanii mari ii vor avea mai fermi cu ajutorul acestui exercitiu, iar cele aflate la polul opus vor putea observa o oarecare marire .

            Indoirea bratelor cu halterele

– femeile se tem sa nu obtina formele unor maini de barbat astfel incat evita pe cat posibil exercitiile cu haltere. Chiar daca veti munci zilnic pana la epuizare antrenandu-va bicepsul, veti obtine doar un biceps putin mai marit decat norma feminina. Veti gasi o serie de variante dintre care puteti alege in gama de articole sportive  inSPORTline, in functie la tipul de antrenament pe care doriti sa il efectuati.

            Ridicarea piciorului culcat pe o parte

– femeile lucreaza activ asupra partii posterioare a feselor, dar o ignora pe cea laterala. Ridicarea laterala a piciorului este unul din cele mai bune exercitii pentru dezvoltarea armonioasa a muschilor fesieri. Indepartand piciorul, orientati calcaiul in sus, iar varful degetelor spre podea. Exercitiul poate fi indeplinit cu greutati sau cu extensori de cauciuc. Atentie insa! Varful degetelor orientat in sus muta sarcina asupra muschilor anteriori ale coapselor. Indepliniti miscarea cu piciorul drept, coborand varful degetelor spre podea.

            Tractiuni la bara

–  cu ajutorul acestui exercitiu, daca veti lucra, veti avea un spate puternic si o tinuta buna. Este un exercitiu complex, care pune in functiune mai multe articulatii.  Unele sali de fitness sunt dotate cu un aparat multifunctional special, si indeplinind tractiuni la el, va veti elibera de tensiunea din zona lombara si muschii picioarelor.

            Genuflexiuni la cadru inclinat

– un exercitiu inofensiv, desi complicat. Genuflexiunile la cadru inclinat se executa intr-o linie stricta, permitand de a face asezarile practic pana la podea. Constructia speciala a aparatului nu le va permite genunchilor sa iasa dincolo de varful degetelor chiar si in cea mai inferioara pozitie.

Asadar, nu ignorati aceste exercitii ce va vor ajuta sa va dezvoltati corpul armonios!

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *