Banda de alergat pentru antrenamente in timpul iernii

cum sa alergi iarna

Banda de alergat este alternativa perfecta pentru a va continua antrenamentul de alergat cand zilele se scurteaza si se intuneca devreme precum  si in  lunile reci de iarna. Banda de alergat provoaca corpul tau in noi moduri, fiind usor sa reglati inclinatiile si vitezele pentru a va crea propriile antrenamente.

Desigur, nu puteti inlocui toate exercitiile cu antrenamentele de alergat. A alerga pe o banda difera de alergarea in aer liber din mai multe aspecte. De exemplu, picioarele dumneavoastra nu trebuie sa impinga si sa propulseze corpul inainte. Acest lucru este bun pentru imbunatatirea frecventei pasilor, dar este diferit de secventa miscarilor de obicei efectuate atunci cand ruleaza si functioneaza complet pe diferite grupe musculare.

banda de alergareMulti dintre cei care merg la sala de fitness folosesc in mod regulat o banda de alergat. Pentru unii, este singura modalitate de a se tine de antrenamentul lor atunci cand afara este frig, canicula sau intuneric. Pentru altii, este un antrenament eficient atat de interior cat si de efectuat  in aer liber. Dar banda de alergat are mai multe de oferit decat ar putea parea la prima vedere. De fapt, multi atleti profesionisti folosesc banda de alergat pentru a crea noi stimuli de antrenament. Ofera numeroase beneficii deoarece puteti controla toate variabilele cum ar fi ritmul sau viteza.

 

 

Incepeti usor – daca alergi pe o banda de alergat pentru prima data, ar trebui sa incepi intr-un ritm moderat. Oferiti corpului dumneavoastra sansa sa se obisnuiasca cu alergatul in interior. Cel mai bine este sa incepeti cu alergat usor si controlat pentru a permite organismului sa se adapteze incet la noul mediu. Noile conditii de functionare, cum ar fi suprafata necunoscuta (de exemplu, de rulare), precum si lipsa rezistentei la aer (racire) forteaza corpul sa faca schimbari. Acestea necesita timp. Odata ce va obisnuiti sa alergati pe o banda de alergat, puteti ridica ritmul si intensitatea.

Simulati rezistenta la aer – a alerga pe o banda de alergat, de obicei, pare mai usor decat alergatul in aer liber. Un motiv pentru aceasta este lipsa rezistentei la aer. Pentru a compensa aceasta lipsa, ar trebui sa mariti variatia cu 1 sau 2%. Acest lucru va permite sa simulati efortul necesar pentru a alerga pe o suprafata plana in aer liber.

Atentie la postura – intr-o perioada scurta de timp, persoanele care alearga in mod regulat pe o banda de alergat tind sa uite totul si sa se concentreze doar pe afisaj pentru a-si monitoriza ritmul, ritmul cardiac etc. De asemenea, ei isi petrec cea mai mare parte a timpului privind la varfurile lor pentru a vedea daca aterizeaza la locul potrivit pe banda de alergat. De-a lungul timpului, acest lucru poate duce la o postura proasta si, ca rezultat, poate provoca dureri de umeri si de spate. Prin urmare, asigurati-va ca va uitati drept inainte ca si atunci cand alergati afara. Acest lucru va ajuta sa va mentineti pozitia naturala si astfel preveniti durerile musculare.

  Pastrati-va ritmul – noile conditii, cum ar fi suprafata de rulare, banda uniforma si ritmul constant, ii determina pe multi alergatori sa-si scurteze pasul. Acest lucru difera de ceea ce suntem obisnuiti si ne schimba ritmul nostru normal. Pe masura ce forma noastra se schimba, devine dificil sa spunem cat de repede se executa. Adesea, un ritm mai lent va parea mai rapid decat este cu adevarat. Pentru a va mentine intensitatea antrenamentului la acelasi nivel, incercati sa va mentineti ritmul obisnuit. Asigurati-va ca verificati in mod regulat acest ritm simtit cu ritmul afisat pe ecran.

        Stati hidratat -o diferenta fata de alergatul in aer liber este lipsa de racire furnizata de vant si de aerul curat. Acest lucru va va face sa transpirati mai mult cand alergati in interior. Acest lucru, la randul sau, determina cresterea ritmului cardiac, deoarece corpul dumneavoastra trebuie sa consume mai multa energie pentru a se raci singur. Prin urmare, trebuie sa va asigurati ca beti multe lichide. Ca regula generala, ar trebui sa consumati 500-700ml de apa in doze mici pentru fiecare ora de antrenament pe banda de alergat.

  Folositi incaltaminte usoara – modul in care alergam pe o banda de alergat nu se mai potriveste cu stilul nostru de mers. Suprafata bine coborata, in mod continuu, schimba complet modul in care impingem cu picioarele noastre. Nu mai trebuie sa impingem atat de greu sau de mult pentru a genera propulsie cum o facem in aer liber. Acesta este motivul pentru care nu aveti nevoie de o pereche de pantofi speciali pentru alergat, bine amorsi si grosi. Daca intentionati sa alergati in mod regulat in interior si nu aveti probleme majore la nivelul piciorului sau al mersului, ar trebui sa folositi un pantof de alergat usor. Acestea asigura un stil dinamic si rapid.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *