Fii cea mai buna versiune a ta!

antrenor fitness

Atunci cand vrem sa aratam cat mai bine facem tot ceea ce este posibil pentru a ne depasi limitele si pentru a ne atinge obiectivele in ceea ce priveste antrenamentul nostru zilnic.

De aceea, haideti sa vorbim despre odihna activa, care este foarte necesara, in special in cazul persoanelor sedentare. Ce inseamna odihna activa? Activitati precum mersul pe jos, gradinaritul, ciclismul, inotul, toate acestea fac parte din ceea ce inseamna repaus post-antrenament al corpului. Ce faceti in zilele de odihna activa reprezinta o diferenta uriasa in ceea ce inseamna tonifiere.

Cand urmati programul saptamanal de antrenament, program bine stabilit, nu unul facut dupa ureche, veti beneficia automat si de odihna. In fiecare zi lucrati o anumita grupa muscular, diferita de cea din ziua anteriora, ceea ce inseamna ca muschii primesc o zi de odihna activa. De asemenea, intotdeauna sa va ascultati corpul, deci daca acesta cere odihna trebuie sa i-o oferiti, deoarece a te mentine in forma, a te tonifia sau a-ti sculpta musculatura, nu este egal cu a te suprasolicita. Tine minte, iti cunoscti corpul mai bine decat oricine altcineva … asculta-l intotdeauna!

 

Stretching

Stretching-ul este o parte importanta a unui antrenament, si desi multe persoane il evita, aceasta este o mare greseala. Stretchingul este absolut necesar mai ales daca te antrenezi in a doua parte a zilei. Daca nu stiai muschii raman incordati pana la 4 ore dupa ce ai terminat antrenamentul si poti avea mari  probleme atunci cand vrei sa adormi. In egala masura, stretching-ul relaxeaza si mintea, astfel ca vei reui sa scapi si de stresul acumulat pe durata zilei. Unul dintre motivele pentru care eviti stretchingul este pentru ca nu stii ce exercitii sa faci sau cum sa le faci corect, asa ca iata ce ar trebui sa faci dupa un antrenament in care ai lucrat aproape toate grupele musculare. Intinde doar muschii pe care i-ai lucrat la antrenament pentru a evita posibilele accidentari. Stretching-ul realizat fara a te incalzi in prealabil nu va face decat sa iti cauzeze o febra musculara pe masura si nici nu vei vedea un rezultat favorabil. Mentine fiecare pozitie de stretching circa 10 secunde, apoi schimba. Poti urca pana la 20, 30 sau chiar 60 de secunde pentru fiecare pozitie.

 

Hidrateaza-te!

Organismul nostru isi pierde in mod natural apa cand facem exercitii, deci este foarte important sa refacem celulele. Organismul uman are nevoie de apa ca sa functioneze normal. In plus, o buna hidratare va usureaza muschii, va da mai multa energie si va sporeste capacitatea de gandire! Capacitatea de concentrare se reduce cu 20%  datorita lipsei a doar 500 ml de apa din corp? Creierul uman este 75% apa, fapt ce face ca apa sa fie necesara pentru mentinerea functiilor acestuia la capacitate maxima. Atunci cand suntem deshidratati, putem observa ca suntem obositi si ne lipseste si capacitatea de concentrare. Si daca va intrebati de ce este important sa bem apa in timp ce mergem la sala, aflati ca ca reprezinta principalul lubrifiant al articulatiilor. Plus ca este o parte importanta a discului intervertebral, care ajuta la amortizarea socurilor in timpul mersului. Apa reuseste sa creasca eficienta efortului fizic cat si intelectual. Cand muschii nu au suficienta apa, nu functioneaza la parametri optimi.

Axeaza-te pe tine!

Ai nevoie de o zi de odihna activa si profita de ea pentru a te relaxa. Si poti face asta astfel:  programeaza-te la un masaj, poti face o plimbare lunga in aer liber, mergi la cafea cu o prietena sau inscrie-te la cursuri de yoga. Alege orice activitate care sa iti ofere acel sentiment de eliberare fizica si psihica. Ceea ce este important este sa iti mentii corpul in miscare si sa faci ceea ce iti place.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *