Ce facem ca sa ne revenim daca am luat cateva kilograme in plus

cura de slabit

Pentru a scapa de nesuferitele kilograme in plus este nevoie de miscare si de o alimentatie echilibrata.

Pe scurt, trebuie sa ne mentinem un ritm de viata sanatos. Alimentatia corecta trebuie sa fie o dieta sanatoasa, care sa tina cont de stilul nostru de viata. Fiecare dintre noi are anumite gusturi in materie de mancare, unii sufera de anumite afectiuni sau nu tolereaza anumite mancaruri, de aceea fiecare dieta trebuie sa fie personalizata.

Au trecut si sarbatorile de iarna si cu siguranta ai pus cateva kilograme. Cine spune ca au trecut sarbatorile si nu s-a ingrasat nici macar 1 kilogram, fie minte, fie este o persoana foarte norocoasa. Pentru cei care insa au luat in greutate, este momentul sa faci ceva pentru a scapa de acele kilograme nedorite.

Fara sport insa nu se poate. Citim pe internet despre numeroase diete care te ajuta sa slabesti fara a depune nici cel mai mic efort, insa rare sunt cazurile in care acestea chiar au efect. Plus ca, miscarea este necesara nu doar pentru a slabi, ci si pentru a ne mentine intreg organismul sanatos. Si asta o confirma si doctorul.

            Daca nu ai deloc timp pentru a merge la sala exista cateva lucruri minore, dar care au un impact semnificativ asupra siluetei tale.

In ceea ce priveste alimentatia iata ce poti face:

Mananca incet. Atunci cand mananci, concentreaza-te doar pe mancarea consumata. Mananca in liniste, fara a te uita la televizor sau fara a face altceva care sa te distraga. Acest lucru te va ajuta sa mananci mai incet, si astfel nu vei consuma exagerat alimente.  Vei reusi astfel sa  slabesti mult mai usor.

Foloseste o farfurie mai mica. O farfurie mai mica pe care sa pui strict o portie de mancare te va ajuta sa controlezi mai usor cantitatile consumate. Astfel nu vei manca prea mult, deoarece, in general, tindem sa terminam tot ce avem in farfurie.

 

            Cat despre partea de miscare, cea care este in egala masura la fel de importanta, exista numeroase trucuri la care poti apela.

Si iata care sunt acestea:

Jogging – ce poate fi mai la indemana decat o ora de alergat in parcul de langa casa? Nu presupune costuri, este un sport pe care il poti practica indiferent de sezon si este modalitatea perfecta de a scapa de circa 500-600 de calori in doar o ora de alergat.

Step aerobic. Un alt sport ce poate fi practicat acasa, fara a fi nevoita sa mergeti la sala. Ai nevoie doar de o banca de aerobic si poti realiza o serie de exercitii care sa iti tonifice atat picioarele cat si coapsele sau fundul. Adauga si cateva seturi de abdomene si vei vedea cum kilogramele vor incepe sa dispara si te vei tonifia, in acelasi timp.

  Bicicleta – in sezonul rece, mersul pe bicicleta nu este o idee chiar atat de buna. Insa, daca dispui de o bicicleta stationara sau una eliptica, atunci ai modalitatea perfecta de a da jos chiar si pana la 1000 de calorii in doar o ora. Pune-ti serialul preferat si pune-te pe treaba!
  Zumba – dansul poate fi cel mai bun mod de a-ti sculpta corpul si de a scapa de kilogramele in plus. Si nu trebuie sa mergi la orele de zumba ci poti dansa la tine acasa, in ritmul tau, fara inhibitii. Intra pe internet si cauta programe de zumba pe care sa le poti face tu acasa si vei vedea ca vei reusi astfel sa arzi  intre 600 si 800 calorii.
   Saritul corzii – se spune ca cu ajutorul corzii iti poti lucra tot corpul. Acesta, de fapt, poate fi singurul accesoriu de care ai nevoie pentru a slabi. Poti arde pana la 350 calorii in 30 de minute de sarit coarda. Daca esti la inceput, nu te solicita excesiv deoarece vei face o febra musculara de toata frumusetea. Creste timpul treptat si rezultatea nu vor intarzia sa apara.

            Si nu in ultimul rand, nu uita sa te hidratezi! Este foarte important sa bei multa apa pe parcursul zilei.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *