Putem slabi cu ajutorul stepper-ului

stepper insportline

Stepperul este un aparat din categoria antrenamentelor cardio care simuleaza urcatul scarilor. Pentru doamnele care au folosit stepper-ul cel putin o data la sala de fitness stiu cat este de solicitant, iar pentru acelea care nu au facut-o este de ajuns doar sa isi imgineze ce inseamna sa urci pana la etajul 4, cel putin de 3 ori consecutiv.

Doamnele care doresc sa isi lucrez partea inferioara a corpului: gambe, coapse, fesieri, vor reusi cu brio sa isi modeleze toata aceasta zona deoarece este cea mai intens solicitat, bratele asigurand doar echilibrul.

Ca orice aparat si echipament fitness, pentru a obtine beneficiile maxime, exercitiile trebuie executate corect, astfel ca in cazul stepper-ului postura corpului este foarte importanta, precum si evitarea sprijinirii corpului pe bratele aparatului sau pe ghidonul de echilibru, in cazul in care modelul de stepper pe care il folosesti permite acest lucru.

 

 Pozitia corecta pe durata folosirii stepper-ului

  • Toata talpa trebuie sa stea lipita pe pedala, iar presiunea o exercitam uniform; nu din varf, nu din calcai.
  • In timpul miscarii, nu dezlipim talpa de pe pedala, presam cu toata suprafata talpii.
  • Spatele drept, bazinul tras spre coloana, umerii relaxati.
  • Pentru protejarea partii superioare a coloanei, gatului, privim drept in fata pe toata durata exercitiului.
  • Protejam zona lombara prin incordarea fesierilor la fiecare schimbare de pedala.
  • In permanenta ne verificam postura, astfel incat sa nu suprasolicitam articulatiile prin inclinarea spre fata a bustului; tot efortul trebuie preluat de fesieri, muschii bazinului, coapsa anterioara si posterioara, gambe, si nu exclusiv de genunchi.

 

Stepperul se adreseaza celor care vor sa-si modeleze picioarele, fesele si chiar abdomenul. Este folosit mai ales de doamne si are avantaje care nu tin neaparat de latura sportiva: se gaseste oriunde, este simplu de folosit si este ieftin. In plus, ocupa si putin spatiu. Ca sa obtii cat de cat performante, sunt recomandate stepperele cu programe speciale, care au grade de dificultate diferite.

La inceput, o sedinta pe stepper n-ar trebui sa depaseasca zece minute. Apoi, se poate ajunge la o jumatate de ora, dupa ce muschii si articulatiile au inceput sa lucreze. Dupa o jumatate de ora pot spune ca o persoana poate pierde cam pana in 600 de calorii. De aceea, stepperul este recomandat si persoanelor care vor sa slabeasca, insa in combinatie cu o dieta bine structurata.

 

Beneficiile pe care ti le ofera utilizarea unui stepper

mini stepperIti vei imbunatati tonusul muscular la nivelul picioarelor;
   
Vei scapa de grasime si pierzi in greutate;

Vei avea mai multa incredere in tine si te vei simti perfect;

Iti vei imbunatati pozitia corpului in timpul mersului;

Beneficii masuive asupra sistemului cardiovascular;

Vei avea mai multa energie, dupa ce vei incepe sa arzi grasimea si sa imbunatatesti activitatea inimii;

Vei imbunatati calitatea somnului, nu vei mai avea nevoie de atat de multe ore de somn si nu te vei mai trezi obosit. 
Vei arde calorii

Fii perseverenta si antreneaza-te zilnic intre 30 si 60 de minute si vei vedea diferenta. Vei simti cum arzi caloriile si pierzi grasimea care iti da de atat de mult timp dureri de cap. Dupa cateva saptamani de sedinte regulate de exercitii cu stepper-ul, muschii picioarelor vor deveni mai puternici si mult mai tonifiati. Daca nu detii inca un astfel de aparat fitness si vrei sa stii cum iti va lucra picioarele, urca scarile de acasa de cateva ori si vei simti care sunt acei muschi.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *