dieta dupa sarnatori

O mare parte din informatiile despre nutritie care exista nu sunt neaparat gresite, sunt pur si simplu informatii din care s-a creat o generalitate, fara a se tine cont ca fiecare organism este diferit si reactioneaza in mod unic la tot ceea ce presupune o alimentatie corecta.

 

            Iata cateva exemple de sfaturi care nu sunt atat de eficiente in ceea ce priveste scaderea in greutate:

  • Evitati zaharul cu orice pret;
  • Evitati carbohidratii deoarece ingrasa;
  • Mancati cat mai des pentru a va accelera metabolismul;
  • Consumai numai alimente fara gluten;
  • Beti doar apa si evitati alte tipuri de bauturi;
  • Nu sariti peste micul dejun;
  • Mancati portii mai mici.

 

Toata lumea pare sa ignore lucrurile fundamentele care char conteaza. Si cand vine vorba de modelare corporala (daca incercati sa pierdeti kilograme sau sa va modelati musculatura), exista doar cateva lucruri esentiale de retinut, care va vor garanta rezultatele dorite.

 

            Cele mai importante lucruri atunci cand vine vorba de nutritie atat pentru pierderea in greutate cat si pentru a “face” muschi sunt urmatoarele:

  1. Ingestia caloriilor;
  2. Compozitia MACROnutrienta a dietei dumnevoastra: proteine, grasimi si carbohidrati;
  3. Aportul MICROnutrient: vitamine, minerale, etc.;
  4. Timpul si frecventa meselor – la ce ora si cat de des mancati;
  5. Suplimentele care ajuta la acoperirea deficientelor.

 

Acestea sunt elementele esentiale. Acestea sunt cele ce va vor oferi rezultatele pe care le doriti. Adevarul este ca lucrurile care ar trebui sa fie prioritare sunt cel mai mult des acelea peste care oamenii tind sa treaca cu vederea.

 

Caloriile – Aceasta este cea mai importanta variabila atunci cand vine vorba de nutritie. In ultimii cativa ani, multi experti in nuritie au incercat sa ne spuna ca nu conteaza numarul de calorii, ca este vorba despre calitatea alimentelor si despre consumul a mai multor legume, etc. Da, calitatea alimentelor conteaza cu siguranta, dar cate calorii presupun cantitatile pe care le consumati conteaza si mai mult. La sfarsitul zilei, veti castiga, pierde sau mentine greutatea in functie de cantitatea de calorii pe care o consumati in fiecare zi.

Primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa va gestionati numarul zilnic de calorii permise dumneavoastra. Aceasta este cantitatea de calorii pe care trebuie sa o consumati zilnic pentru a va mentine greutatea actuala. Asadar:

  • Mancati mai putin daca incercati sa scapati de grasime (deficit caloric)
  • Mancati mai mult daca incercati sa faceti muschi (excedent caloric)

Este atat de simplu, intr-adevar. Modificarea corpului depinde in mare masura de cantitatea de calorii pe care o consumati.

 

Macronutrienti – In termeni simpli, macronutrientii – repreznta glucidele, lipidele si proteinele din ceea ce consumam. Aceste trei lucruri joaca un rol important atunci cand vine vorba de pierderea de grasime / formula pentru a ne modela musculatura.

Cantitatea consumata pentru fiecare macro se bazeaza pe numerosi factori, cum ar fi nevoia fiziologica, nivelul de activitate, preferinta personala, etc. In esenta, va rebui sa consumati o anumita cantitate de proteine ​​si grasimi zilnic, in timp ce carbohidratii pot varia in functie de nivelul dumneavoastra de activitate.

La fel ca si in cazul caloriilor, doriti sa va asigurati ca exista un echilibru atunci cand vine vorba de consumul lor. Din cele trei, proteina este cel mai important macronutrient care necesita si cea mai mare atentie. Daca exista un singur lucru pe care mass-media de masa a ajuns corect in privinta alimentatiei, este ca doriti sa va asigurati ca consumati suficienta proteina din cauza numeroaselor sale beneficii, cum ar fi:

  • Reducerea poftei de mancare;
  • Poate stimula metabolismul si creste arderea grasimilor;
  • Ajuta la cresterea masei musculare si a fortei;
  • Imbunatatirea densitatii osoase.

 

Adevarul este ca grasimile sunt de fapt o componenta cheie a dietei dumneavoastra si nu doar pentru modelarea corporala, ci si pentru sanatatea generala. Trebuie sa va asigurati ca mancati suficiente grasimi sanatoase pentru a va mentine functiile si performantele optime ale corpului.

 

Micronutrienti – In aceasta categorie intra vitaminele si mineralele, necesare pentru buna functionare a organismului.. Ceea ce majoritatea oamenilor cred ca este cel mai important factor al pierderii de grasimi este de fapt pe  locul 3 al ierarhiei nutritionale. Aici intra fructele si legumele pe care le consumati.

 

            Frecventa mesei si calendarul nutritional

  • Nu este nevoie sa mancati la fiecare 2-3 ore pentru a “accelera metabolismul”. Cu toate acestea, este o idee buna sa va asigurati ca mancati destule mese pe tot parcursul zilei. Desi puteti sa scapati cu 1 sau 2 mese uriase care va alcatuiesc necesarul total de calorii, nu este recomandat sa mancati prea rar pentru motive evidente, cum ar fi foamea.
  • Vorbind despre mese, se recomanda sa tineti cont de numarul de calorii pe care ar trebui sa il consumati precum si de macronutrienti, in egala masura.

 

Suplimentele – Sunt utile, dar nu sunt raspunsul la toate intrebarile. Bineinteles ca nevoia de suplimente va varia in functie de organismul dumneavoastra.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *