Exercitiile fizice realizate cu ajutorul ganterelor

sport cu gantere

Daca doresti sa te apuci de antrenamente de intretinere sau de rezistenta, atunci poti opta pentru haltere si gantere, care te pot ajuta sa te mentii in  forma sau sa dai jos kilogramele in plus. Exercitiile fizice realizate cu ajutorul acestor aparate de fitness te pot ajuta sa ai un corp sanatos, cu o masa musculara de invidiat.

gantere pt sportDaca esti familiarizat cu ganterele, atunci poti apela la bare fitness si discuri gantere de greutate, pentru crearea unui antrenament personalizat. Aceste discuri se utilizeaza in functie de intensitatea dorita in timpul exercitiilor, alternand antrenamentul cu greutatile usoare si cele mai mari. Totodata, pe langa discurile de greutate pe care le folosesti, exista si accesorii de care ai nevoie: suport de gantere, suport de discuri, bare fitness, dar si sigurante de bare fitness, pentru ca antrenamentul sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Exista o groaza de exercitii pe care le poti face pentru piept, asta probabil pentru ca pectoralii sunt o grupa de muschi preferata atat de incepatori cat si de cei mai avansati in acest sport minunat numit culturism. Sa nu uitam de sexul opus, care se pare ca are o pasiune aparte pentru barbatii care au aceasta grupa de muschi dezvoltata si definita. Dar tocmai din aceste motive, nu toate exercitiile pentru piept ne ofera rezultate dorite.

Cele mai recomandate sunt variantele de gantere reglabile pentru a le putea utiliza pe o perioada cat mai lunga, pe masura ce intensitatea exercitiilor se va mari. Cu ajutorul ganterelor fiecare parte a corpului trebuie sa lucreze independent, lucru ce necesita mai multi muschi stabilizatori pentru ca ganterele sunt mai greu de controlat decat o bara dreapta. Ganterele permit de asemenea o gama de miscare mai mare fata de bara dreapta, atat la partea de jos cat si la partea de sus a miscarii. Impinsul din culcat cu gantere iti permite sa controlezi o greutate destul de dificila si sunt o alternativa foarte buna daca faci impins din culcat cu haltera de mult timp, si vrei sa mai schimbi lucrurile putin.

Impinsul din inclinat cu gantere intra in topul exercitiilor preferate a multor culturisti. Principalul beneficiu al acestui exercitiu este ca poti schimba unghiul in care faci miscarea prin modificarea unghiului de inclinare al bancii. Astfel poti lucra pieptul mult mai eficient decat daca ai avea o banca fixa inclinata. Acest exercitiu este printre primele pe care trebuie sa le faci in antrenamentul tau, deoarece cu cat il faci mai tarziu cu atat mai putina greutate vei putea impinge. Daca chiar vrei sa obtii rezultate promitatoare, incearca sa rotesti palmele putin spre interior cand ajungi cu ele sus.

Fluturrile cu ganterele – acest exercitiu este unul ce foloseste o singura articulatie, adica cotul tau ramane blocat pe durata miscarii. Accidentarile sunt comune printre cei care folosesc o greutate dificila fara sa fi invatat forma corecta a exercitiului. In mare parte, acest exercitiu este recomandat si eficient deoarece iti permite sa lucrezi pieptul sub un unghi diferit fata de cel pe care l-ai avea la impinsul cu gantere. Astfel poti combina un exercitiu compus cu unul de izolare pentru o dezvoltare mai buna a pieptului.

La inceput te poti antrena mai des, deoarece pe parcurs, cu cat vei avansa in antrenamente si va creste intensitatea lor, muschii vor avea nevoie de o perioada mai mare de recuperare. Asadar, ca incepator, poti incepe sa-ti antrenezi corpul de doua-trei ori pe saptamana, lucrand cate o grupa de muschi. Este gresit sa lucrezi tot corpul, o singura data pe saptamana si foarte intens, nu vei reusi decat sa fii epuizat.

Stabileste-ti un numar tinta de repetari. In general, un set presupune 8-12 repetari. Cu toate acestea, odata ce ai acumulat experienta, poti alege sa faci mai multe seturi cu mai putine repetitii in fiecare set, pentru a acumula forta in brate, sau mai multe repetari in set, pentru a construi rezistenta.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *